Boeken, films & sites

Boeken

Op pad met locals (Marion van Amelrooij, ISBN: 978-94-93160-48-4)
Dit is een accommodatie- en reisgids in één: ze presenteert 50 bijzondere accommodaties van Nederlanders en Belgen met royale vakantiehuizen, sfeervolle B&B's of luxe safaritenten. Deze accommodaties zijn zorgvuldig geselecteerd en liggen verspreid door heel Frankrijk. De gastheren en gastvrouwen kennen de omgeving als hun broekzak en delen hun beste insidertips. Zo ontdekt de lezer lokale specialiteiten en verrassende plekjes in bijvoorbeeld de Ardennen, Provence, Dordogne en aan de Côte d'Azur. Reis en accommodatie sluiten perfect op elkaar aan. De gids is ingedeeld naar regio en voorzien van een handige overzichtskaart. Iedere regio wordt beschreven en geïllustreerd met prachtige foto's. Dankzij de persoonlijke verhalen van de gastheren en gastvrouwen is het ook een unieke reisgids. Een gewilde gids voor Frankrijk liefhebbers die die opzoek zijn naar een bijzondere Nederlandstalige vakantiebestemming.

Franse Ardennen (Nel Bruil & Gerrit Jan Mulder, ISBN: 978-9492920-38-6)
Nel Bruil en Gerrit Jan Mulder kochten in 2007 een huis in de Franse Ardennen. Na al die jaren is er nog geen moment geweest dat zij spijt hebben gehad om juist hier een 'maison secondaire' te kopen. De Franse Ardennen vervelen nooit en de reisgids die ze geschreven hebben helpt je bij de aontdekking van dit authentieke stukje Frankrijk. Voorzien van aansprekende verhalen en prachtige foto's!

Altijd buiten eten! (Onno Aerden, ISBN: 978-904531359-7)
Een vlot leesbaar boekje met 101 redenen om een tweede huis in Frankrijk te kopen.
Het is een meeslepend en bijtijds hilarisch verslag van van Aerdens eigen ervaringen, en de lessen die hij trok uit zijn nieuwste bezit. Dit verhaal is een hart onder de riem voor iedereen die droomt van een tweede huisje, of er zelfs al een op het oog heeft.
Ilja Gort schrijft: Een geestig geschreven ‘must absolu’ voor iedereen die overweegt een huis in Frankrijk te kopen!

Afslag Noord-Frankrijk
In dit verslag wordt omschreven hoe wij, Monique en Branko, op het idee zijn gekomen om een chambre d’hôtes te beginnen in Noord-Frankrijk. Het omschrijft onze zoektocht, de aankoop van het huis en alle belevenissen die daarna kwamen. Leuk om te lezen als je zelf overweegt iets te gaan kopen in Frankrijk… Gratis, digitaal, op te vragen via onze mail: info@unechancedelafrance.com

Films

Bienvenue chez les CH’TIS, een film van Dany Boon
Philippe Abrams werkt als directeur van een postkantoor in Salon-de Provence en is getrouwd met Julie die graag naar de Côte d’Azur wil verhuizen. Philippe stelt zich kandidaat voor overplaatsing en vermeldt op het formulier ten onrechte dat hij invalide is om meer kans te maken. Hij valt door de mand en wordt gestraft. Als straf wordt hij uitgewezen naar Bergues, in het noorden van Frankrijk. In de rest van Frankrijk leven veel vooroordelen over deze streek. Maar hij ontdekt al snel dat het er niet zo slecht is als hij dacht.

The African Doctor
1975: de burgemeester van Marly-Gomont wil herkozen worden en moet daarom een huisarts voor het dorp zien te vinden. Zijn keuze valt op Seyolo Zantoko, een uiterst bekwame, net afgestudeerde arts uit Kinshassa. Zantoko grijpt de kans met beide handen aan en vertrekt naar het Franse dorp. Eenmaal gearriveerd schrikt de plaatselijke bevolking zich te pletter: ze hebben nog nooit een zwarte gezien en willen niets van hun nieuwe dokter weten. Zantoko is echter vastbesloten hun vertrouwen te winnen.

La Forêt (Netflix-serie)
In Montfaucon een rustig en klein dorpje in de Franse Ardennen verdwijnt Jennifer, een meisje van zestien in het bos nadat ze haar Franse leraar midden in de nacht heeft gebeld. Océane en Maya haar twee beste vriendinnen vermoeden dat er niets ernstig aan de hand is en dat ze vanzelf weer terugkomt. De lokale Politie gaat echter toch op zoek en ontdekt een aantal vreemde dingen waardoor het verhaal een andere wending krijgt.

Sites

Authentieke Chambres d'Hotes en Gites door heel Frankrijk.Chambres d'Hôtes Wijzer selectereerd persoonlijke, kleinschalige en authentieke Chambres d'Hôtes en Gîtes door heel Frankrijk. Geen massa-toerisme, maar genieten van een heerlijke vakantie op het Franse platteland. Une Chance de la France staat, inclusief beoordelingen, vermeld onder het gebied: 'Ardennes'.
http://www.chambresdhoteswijzer.nl/

Welkecampinginfrankrijk.nl is een blog vol kampeerinspiratie in Frankrijk. Van kleine onondekte boerencampings tot de beste 5-sterrencampings in Zuif Frankrijk. Kijk eens op deze site voor inspiratie voor jouw volgende vakantie!
https://welkecampinginfrankrijk.nl/

Petite France geeft een overzicht van kleinschalige, Nederlandstalige accommodaties in Frankrijk. Chambres d'hotes, gites, kleine campings en vakantiehuizen. Particuliere accommodaties op de mooiste locaties en waar u Nederlands kunt spreken. Om te wandelen, te fietsen of gewoon te genieten van de natuur. Weg van het massa toerisme.
https://www.petite-france.com/

Op deze website vind u een groot aanbod van vakantieaccommodaties van merendeel Nederlands/Vlaams sprekende verhuurders (tenzij anders vermeld) waar op zijn minst 2 honden welkom zijn (ongeacht formaat)
https://www.metjehondenopvakantie.nl/

France-Voyage.com is door de jaren heen uitgegroeid tot een referentiegids voor toerisme in Frankrijk. Deze stelt vakantiegangers alle praktische- en culturele informatie ter beschikking die ze nodig hebben om hun verblijf goed te kunnen voorbereiden. Van uitjes, een vakantie met het gezin tot een weekendje met vrienden: iedereen vindt wat hij zoekt op France-Voyage.com !
https://www.france-voyage.com/

Op deze site vind je B&B's, vakantiehuizen en appartementen van Nederlanders:
https://www.vakantiebijnederlanders.com/

Op deze site vind je diverse locaties voor een vakantie zonder kinderen bij Nederlanders in Europa:
https://www.zonderkinderenopvakantie.eu/frankrijk  

Vakantiebijnederlandersinfrankrijk.nl is een verzamelsite van vakantieaccommodaties als B&B, hotel, camping, vakantiehuis, appartement, villa, gite of chambre d'hote in Frankrijk met Nederlandse eigenaar of Vlaamse eigenaar. U kunt op deze site rechtstreeks doorklikken naar de (nederlandstalige) websites van deze Nederlandse of Vlaamse landgenoten en zo direct uw vakantie in Frankrijk boeken. Logeren bij Nederlanders of Belgen (Vlamingen) in Frankrijk was nog nooit zo gemakkelijk. http://www.vakantiebijnederlandersinfrankrijk.nl/

Ik wil meer reizen! is een online Travel & lifestyle magazine, waarin Mirjam en Annemarie de lezers mee willen nemen in hun reisvibe. Op de site staat een mooi verslag over de Champagne-Ardennen. De moeite van het lezen waard! Klik op de link: https://ikwilmeerreizen.nl/wereldplekken/champagne-proeven-frankrijk/

Op deze website vind je kleine campings in Frankrijk.
De campings hebben nooit meer dan 40 plaatsen (incl verhuuraccommodatie).
https://www.kleinecampingsenfrance.com/

Je bent op zoek naar een leuk adres om een vakantie door te brengen?
Een plek om heerlijk te relaxen......... voor wat langer of voor een enkele nacht?
Blader dan eens door deze website voor een leuke chambre d'hôe of een gite!
https://www.chambresdhotesenfrance.com/

Ben je op zoek naar kleine, rustige campings in een natuurlijke omgeving?
Dan ben je op deze site op het goede adres.
Ieder terrein op deze website is geselecteerd op de volgende, duidelijke criteria:
https://www.rustiekkamperen.com/nl/

Rondje Frankrijk is een samenwerking tussen Nederlandstalige eigenaren van Chambres d'Hôtes en Gîtes verspreid over heel Frankrijk.
https://rondjefrankrijk.com/

Welkom bij ArdennenFrankrijk.nl, dé plek om de Franse Ardennen te verkennen. Wij, Dirk Rutgers en Aart Zeeman, komen hier inmiddels al een flinke tijd en zijn verzot geraakt op de streek. In al die jaren hebben we behoorlijk wat van de omgeving gezien. We vinden het leuk om informatie, ervaringen en tips met je te delen en nodigen je dan ook graag uit het fantastische gebied met ons te ontdekken.
Een site voor liefhebbers en connaisseurs, ArdennenFrankrijk.nl : “Dichter bij Frankrijk kom je niet…!”
https://ardennenfrankrijk.nl/

De Thiérache heeft zelfs een startpagina! De site geeft o.a. informatie over plaats en data van markten en brocantes in de Thiérache.
http://thierache.startpagina.nl/

De Franse Ardennen, natuurlijk verrassend en je bent er zo!. Bekijk deze Nederlandstalige site voor heel veel informatie over de Franse Ardennen.
http://nl.ardennes.com/

Via de site van Ardennengoed kun je op de hoogte blijven van het woningaanbod in Noord-Frankrijk.
http://www.ardennengoed.com/

Chimay ligt vlakbij de Venen en de Thiérache. Het is een voormalig prinsdom dat meer dan 500 jaar oud is. Chimay is bekend om zijn trappistenbier en –kaas.
http://www.chimay.com/

Leuke-Hondencampings.nl heeft als doel kampeerders zo overzichtelijk mogelijk zoveel mogelijk links aan te bieden naar websites van campings, waar het bijzonder leuk is om met je hond te vertoeven. Tevens hebben kamperende hondenbezitters er de mogelijkheid hun meningen over deze campings met elkaar te delen.
http://www.leuke-hondencampings.nl/

Raad&Daad
Voor Nederlanders en Vlamingen die ondersteuning zoeken bij praktische problemen in Frankrijk.